وضعیت اهدای خون در کشور-راهبرد معاصر
بیمار ایدزی با مصرف دارو، هم می‌تواند ازدواج کند و هم بچه‌دار شود «ایلان ماسک» تصویر ماهواره‌بر ایرانی را منتشر کرد + عکس جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند

وضعیت اهدای خون در کشور

سخنگوی سازمان انتقال خون، گفت: در حال حاضر استان های سمنان، خراسان جنوبی و بوشهر بیشترین میزان اهداکنندگان مستمر خون را دارند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۶ - ۱۹ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 11
کد خبر: ۲۴۵۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  بشیر حاجی بیگی، با بیان اینکه در حال حاضر استان های سمنان، خراسان جنوبی و بوشهر بیشترین میزان اهداکنندگان مستمر خون را دارند، افزود: در ۶ ماهه اول امسال بیشترین میزان اهداکنندگان خون در کشور مربوط به گروه خونی O مثبت بوده که ۳۴ درصد از اهدای خون در کشور است.

 

وی ادامه داد: شاخص اهدای خون بانوان در ۶ ماهه اول سال جاری در کشور ۴.۲ بوده و استان های لرستان، مرکزی، کردستان و سیستان و بلوچستان بالاترین میزان شاخص اهدای خون بانوان در کشور را داشته اند.

 

حاجی بیگی تصریح کرد: ۹۰ درصد از اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی مثبت و ۱۰ درصد دارای گروه خونی منفی هستند البته شاخص اهدای مستمر خون در حال حاضر در کشور حدود ۶۰ درصد است که به عبارت دیگر ۶۰ درصد از اهداکنندگان خون به طور مستمر، اهدای خون می کنند. اهداکننده مستمر به فردی اطلاق می شود که در طول سال حداقل ۲ بار موفق به اهدای خون شده است.

 

سخنگوی سازمان انتقال خون، با اشاره به افزایش یک درصدی اهدای خون در تاسوعا و عاشورای حسینی نسبت به سال گذشته در کشور، ضمن تقدیر و تشکر از اهداکنندگان خون، خاطرنشان کرد: نیاز به خون و فرآورده های خونی مختص زمان خاصی نیست و این نیاز به صورت روزانه و همیشگی است.

 

حاجی بیگی، تعداد مراکز اهدای خون در کشور را ۱۷۸ مرکز عنوان کرد و افزود: استان های فارس، خراسان رضوی، خوزستان، تهران و مازندران بیشترین مراکز اهدای خون را در سطح کشور دارند و استان فارس با ۱۴ مرکز، بیشترین میزان مراکز اهدای خون در کشور را دارد.

 

وی در خصوص وضعیت اهدای خون در ۶ ماهه اول امسال در کشور، گفت: در این مدت یک میلیون و ۳۳۹ هزار و ۴۳۲ نفر جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد، یک میلیون و ۵۱ هزار و ۲۹ واحد خون اهدا شده است و از این تعداد، ۴۳ هزار و ۴۶۴ واحد اهدای خون مربوط به بانوان بوده است.

 

سخنگوی سازمان انتقال خون، اضافه کرد: در ۶ ماه نخست امسال بیشترین میزان اهدای خون مربوط به استان های تهران، فارس و خراسان رضوی بوده است و ۳۰ درصد از کل خون های اهدایی در کشور در این ۳ استان، اهدا شده است. همچنین در این مدت میزان اهدای خون در استان های چهارمحال و بختیاری، قزوین و خراسان شمالی نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد قابل توجهی داشته است.

 

حاجی بیگی یادآور شد: بانوان استان های چهارمحال و بختیاری، البرز و مرکزی در نیمه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، اقبال بیشتری به اهدای خون داشته اند که قابل تقدیر است.

 

به گفته وی، در ۶ ماه اول امسال یک میلیون و ۸۲۴ هزار واحد خون و فرآورده شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاکت و پلاسمای خون در مراکز درمانی و بیمارستانی توزیع شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳ درصد افزایش داشته است.

 

منبع: مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار