وضعیت اهدای خون در کشور-راهبرد معاصر
سردی هوا برخی از مدارس استان کرمان را به تعطیلی کشاند رکورد پرجمعیت‌ترین خانواده جهان؛ مردی ۱۰۲ بار پدر و ۵۷۸ بار پدربزرگ شد وزیر بهداشت: سال ۲۰۲۵ را سال صلح برای کارکنان سلامت اعلام کنیم هشدار افزایش آلودگی هوا در تهران آخرین خبر‌ها از رفع فیلتر سکو‌های خارجی و ارتقای کیفیت اینترنت حکم اعدام برای محیط‌بان کرمانی صادر شد / آخرین تلاش‌ها برای جلب رضایت شاکی توضیح وزارت علوم درباره تاخیر در اعلام فراخوان جذب هیئت علمی سال ۱۴۰۳ اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز اعلام شد مدیرکل دفتر حیات وحش: پلنگ دماوند ماندنی نیست ۶۰ درصد طلاق‌های این استان مربوط به کودک همسری است هواشناسی ایران۱۴۰۳/۱۰/۱۴؛ افزایش آلودگی هوا در کلانشهر‌ها دستگیری عوامل سقط جنین در کرج تأیید سه زمین برای آرامستان‌های جدید تهران/ احتمال دفن اموات از سال آینده در آرامستان «بی بی مریم» ادامه بارش برف و باران در برخی از مناطق کشور/ افزایش نسبی دما در هفته پیش‌رو عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در دروس ریاضی، علوم و سواد خواندن با افت همراه است

وضعیت اهدای خون در کشور

سخنگوی سازمان انتقال خون، گفت: در حال حاضر استان های سمنان، خراسان جنوبی و بوشهر بیشترین میزان اهداکنندگان مستمر خون را دارند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۶ - ۱۹ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 11
کد خبر: ۲۴۵۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  بشیر حاجی بیگی، با بیان اینکه در حال حاضر استان های سمنان، خراسان جنوبی و بوشهر بیشترین میزان اهداکنندگان مستمر خون را دارند، افزود: در ۶ ماهه اول امسال بیشترین میزان اهداکنندگان خون در کشور مربوط به گروه خونی O مثبت بوده که ۳۴ درصد از اهدای خون در کشور است.

 

وی ادامه داد: شاخص اهدای خون بانوان در ۶ ماهه اول سال جاری در کشور ۴.۲ بوده و استان های لرستان، مرکزی، کردستان و سیستان و بلوچستان بالاترین میزان شاخص اهدای خون بانوان در کشور را داشته اند.

 

حاجی بیگی تصریح کرد: ۹۰ درصد از اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی مثبت و ۱۰ درصد دارای گروه خونی منفی هستند البته شاخص اهدای مستمر خون در حال حاضر در کشور حدود ۶۰ درصد است که به عبارت دیگر ۶۰ درصد از اهداکنندگان خون به طور مستمر، اهدای خون می کنند. اهداکننده مستمر به فردی اطلاق می شود که در طول سال حداقل ۲ بار موفق به اهدای خون شده است.

 

سخنگوی سازمان انتقال خون، با اشاره به افزایش یک درصدی اهدای خون در تاسوعا و عاشورای حسینی نسبت به سال گذشته در کشور، ضمن تقدیر و تشکر از اهداکنندگان خون، خاطرنشان کرد: نیاز به خون و فرآورده های خونی مختص زمان خاصی نیست و این نیاز به صورت روزانه و همیشگی است.

 

حاجی بیگی، تعداد مراکز اهدای خون در کشور را ۱۷۸ مرکز عنوان کرد و افزود: استان های فارس، خراسان رضوی، خوزستان، تهران و مازندران بیشترین مراکز اهدای خون را در سطح کشور دارند و استان فارس با ۱۴ مرکز، بیشترین میزان مراکز اهدای خون در کشور را دارد.

 

وی در خصوص وضعیت اهدای خون در ۶ ماهه اول امسال در کشور، گفت: در این مدت یک میلیون و ۳۳۹ هزار و ۴۳۲ نفر جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد، یک میلیون و ۵۱ هزار و ۲۹ واحد خون اهدا شده است و از این تعداد، ۴۳ هزار و ۴۶۴ واحد اهدای خون مربوط به بانوان بوده است.

 

سخنگوی سازمان انتقال خون، اضافه کرد: در ۶ ماه نخست امسال بیشترین میزان اهدای خون مربوط به استان های تهران، فارس و خراسان رضوی بوده است و ۳۰ درصد از کل خون های اهدایی در کشور در این ۳ استان، اهدا شده است. همچنین در این مدت میزان اهدای خون در استان های چهارمحال و بختیاری، قزوین و خراسان شمالی نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد قابل توجهی داشته است.

 

حاجی بیگی یادآور شد: بانوان استان های چهارمحال و بختیاری، البرز و مرکزی در نیمه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، اقبال بیشتری به اهدای خون داشته اند که قابل تقدیر است.

 

به گفته وی، در ۶ ماه اول امسال یک میلیون و ۸۲۴ هزار واحد خون و فرآورده شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاکت و پلاسمای خون در مراکز درمانی و بیمارستانی توزیع شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳ درصد افزایش داشته است.

 

منبع: مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار